Allt börjar med en idé

Jag hade haft en tanke att jag ville skriva en barnmusikal som var rolig, fartfylld, lärorik, med superbra musik och som får publiken att skratta och känna sig delaktiga, gärna med dockor som jag älskar att spela med. Så en dag satte jag mig ner och skrev ner några sidor om Wilma som träffar Paula och Jessica under sin första dag i skolan.

Titeln Fjärilar i magen kom jag på när jag kände efter hur det kan kännas i kroppen när man ska göra något man aldrig gjort förut; ibland känns det roligt att ha fjärilar i magen, och ibland känns det mest jobbigt.

Orden rann ur mig och efter en stund när jag såg vad jag hade skrivit, så insåg jag att jag hade skapat ett manus till en barnföreställning!

Jag visste att jag ville jobba med människor som jag har roligt med, både på och bakom scen, så jag hörde av mig till mina två bästa kollegor som jag jobbat med under åren som musikalartist; Jessica Heribertsson och Sandra Caménisch. De är både fantastiska artister, sångare och skådespelare, och så är de alldeles underbart roliga att vara med. De ville gärna vara med och så började vi utveckla vår musikal tillsammans.

Vem som skulle skriva musiken var ett lätt val; min man Christoffer Skoug, den mest lyhörda och bästa gitarrist som finns. Jag bad honom att skriva en låt om att börja skolan, en om att våga, en om att ha fjärilar i magen, och han levererade den ena låten efter den andra, med härliga melodier och sväng.

Sandra har lätt för att skriva låttexter, så i samma takt som musiken kom till, skapade hon fina texter som berättar hur Wilma, Paula och Jessica känner sig i olika situationer.

Vi har jobbat fram den här musikalen tillsammans, kommit med ideér och funderingar för att skapa den bästa versionen av Fjärilar i magen som finns. Det är hela tiden ett arbetet som fortsätter, för att skapa en rolig och härlig föreställning för vår publik.

Barn är den svåraste publiken man kan spela för. De låtsas inte tycka om nått som de inte gillar, de visar direkt vad de tycker och de engagerar sig i historien, och på så sätt är de med och skapar en härlig stund tillsammans med oss på scen.

När hela publiken, barn och vuxna, sjunger med och dansar, känns det som att taket ska lyfta!

Då får vi alla Fjärilar i magen!

Fjärilar i magen på Danderydsgården februari -20
Fjärilar i magen på Danderydsgården februari -20

Medverkande:

Cecilia Wrangel är utbildad musikalartist, dockspelare, sångerska och skådespelare.  Hon började sin musikalkarriär i Grease på Göta Lejon 2004. Därefter följde roller i Skönheten & Odjuret, Rent, Avenue Q, Jesus Christ Superstar, Elvis,Cash, the Killer, Häxorna i Eastwick, för att nämna några.  Hon har dessutom gjort barnprogrammet För alla åldrar på SVT samt dubbar mycket tecknad film och serier för Netflix, Disneyplus och SVT Barn. Cecilia har även medverkat i Så ska det låta och Allsång på Skansen. Som dockspelare kan hon ses som sköldpaddan Fiolin i tv-programmet Djuren på Djuris som finns på SVTPlay och UR. Cecilia står för idé och manus till Fjärilar i magen och är den kreativa drivkraften bakom föreställningen.


Sandra Caménisch är utbildad musikalartist, sångerska och skådespelare som har lärt sig dockspel enbart för den här föreställningen! Sandra har en gedigen karriär i ryggen, där bla roller i Kristina från Duvmåla, Chess och Livet är en schlager, Spelman på taket, Tollskillingsoperan och Dåliga människor kan nämnas. Sandra dubbar också tecknad film och serier, samt skriver egen musik. Sandra har skrivit  sångtexterna till föreställningen.

Christoffer Skoug är dansare, artist och gitarrist med flera stora produktioner i bagaget, som Grease, The Producers, melodifestivalen, Carolas jubileumsturné, Fröken Elvis julturné, samt förband till Lake Steet dive på deras Europaturné, för att nämna några. Han har gett ut sin egen musik på Spotify, nu senast albumen Darkness into light och han ses ofta ackompanjera sångare på både små och stora event. Christoffer har komponerat musiken till föreställningen.

Jessica Stendahl är utbildad musikalartist och sångerska och har gjort roller i flera familjemusikaler genom åren så som Prussiluskan i Pippi Långstrump, Maria i Sound of music, Peter Pan samt roller i Buddy Holly och Jesus Christ Superstar samt Sideshow. Hon är en del av ABBA-gruppen Waterloo, som åker på stora turneér runt om i världen, samt sjunger i gruppen Shoo shoo sisters.

Jessica Stendahl tar över rollen "Jessica" från och med 20 juli 2020

Jessica Heribertsson är utbildad musikalartist, sångerska och skådespelare. Hon har medverkat i många stora produktioner som Grease, Hairspray, Rent, Skönheten & Odjuret, Footloose, Jonas Gardells shower, Mamma Mia the party med flera. Hon har sjungit i tv-program som Doobidoo och Så ska det låta, samt har en av rollerna i julkalendern Tjuvarnas jul. Dessutom kan Jessica ses i barnprogrammet Miniräknarna på UR, SVT. Jessica var med och jobbade fram föreställningen från början, och med sin känsla för tajming bidrog hon till vad den är idag. 

Att spela för de minsta.

Det går inte att lura dom, barnen.

De ser och hör allt.

De märker direkt om vi på scen är närvarande och de känner av stämningen i rummet på en gång.

Det krävs ett engagemang av oss på scen för att bibehålla barnens intresse och vi behöver öppna våra hjärtan och verkligen ha roligt själva, för att de ska följa med på resan.  

Mötet med publiken efter föreställningen, där barnen får göra "high five" med Wilma, Paula och Jessica, eller kanske ge en kram, är obetalbara och känns ända in i hjärtat.

Det är därför vi tycker om att spela musikal för barn.Cecilia, Wilma, Jessica, Paula och Sandra
Cecilia, Wilma, Jessica, Paula och Sandra
Sommarturné på förskolegårdar 2020!
Sommarturné på förskolegårdar 2020!

Vår vision:

 Att Fjärilar i magen får upplevas av barn och vuxna över hela landet.

Att vi tillsammans skapar möjligheter för alla att ta del av barnkultur med kvalité och humor.

Att alla barn känner sig upprymda och glada efter att ha sett Fjärilar i magen och att musiken spelas när man kommer hem från föreställningen.